Yin Yoga

De houdingen in de Yin Yoga zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen

Als je bijvoorbeeld een zittend of staand beroep hebt belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken, rug en je benen. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin Yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd. Yin Yoga kun je het beste ’s zonder warming-up beoefenen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt.

Yin Yoga kan een effectieve aanvulling zijn op een yang sport, zoals hardlopen, zwemmen, fietsen en fitness.

In de Yin Yoga gebruik je vaak en wat dikkere yoga mat. Twee matjes op elkaar voldoet ook. Daarnaast kan je gebruik maken van zogenaamde props (kussens, dekens en blokken) ter ondersteuning.