MBSR: Mindfulness Based Stress Reductie

Wil jij je weerbaarheid en bewustzijn vergroten en leren anders om te gaan met stress

Hoewel obstakels en stress er voor zorgen dat je presteert en nieuwe uitdagingen durft aan te gaan, kan teveel stress je leven behoorlijk zuur maken. We onderscheiden positieve en negatieve stress. Maar hoe ga je om met negatieve stress of liever nog hoe kun je die voorkomen? Het antwoord daarop vind je in de MBSR training waarin je leert op een praktische wijze om te gaan met obstakels, stress en belemmerende patronen.

Wat is Mindfulness Based Stress Reductie?

Een manier om de stress te reguleren is het trainen van aandacht. Daarmee word je je bewust van de neiging om te piekeren over verleden en toekomst. Je ontdekt dat je altijd een keuze hebt de automatische piloot uit te schakelen en over te gaan op bewustzijn. Je neiging tot piekeren vermindert of verdwijnt helemaal, je stressmechanisme wordt minder snel ingeschakeld en je bent in staat je activiteiten te managen in het moment van nu. Met Mindfulness Based Stress Reduction begin je bij de bron en kun je stress effectief verminderen.

Dit programma bestaat uit 8 sessies, elke sessie heeft een thema. Het is een praktisch programma waarin je veel doet en ervaart wat voor jou goede middelen en oefeningen zijn. Je kijkt nauwkeurig naar je ervaringen, je opmerkzaamheid wordt aangescherpt en er ontstaan inzichten die leiden tot jouw bewustzijn.

Voor wie?

Voor iedereen die bewuster wil leven en er voor open staat op een andere manier naar zichzelf te kijken. Voor diegene die minder op de automatische piloot en meer in het moment wil leven waardoor je effectiever leert omgaan met obstakels en belemmerende patronen.

Wat levert het je op?

  • Meer balans, rust en kalmte in je lijf en hoofd
  • Kunnen schakelen van je automatische piloot naar bewust zijn
  • Je grenzen herkennen voorkomt overschrijden van je grenzen
  • Gemakkelijker je ineffectieve gedachten kunnen doorbreken
  • Moeilijke situaties en emoties beter kunnen beheersen en weten hoe er mee om te gaan
  • Negatieve stress voorkomen, beheersen en verminderen
  • Meer keuzevrijheid en geluk ervaren

Het programma

sessie 1: Wat is mindfulness? Ontwaken van je automatische piloot

sessie 2: Omgaan met obstakels in je hoofd

sessie 3: Wat is stress? Bewust worden van je patronen, beperkende overtuigingen en je stress reactie

sessie 4: Omgaan met stress. Pro-actief in plaats van re-actief

sessie 5: Gedachten zijn geen feiten. Je bent niet je gedachten

sessie 6: Vriendelijkheid naar jezelf en anderen

sessie 7: Hoe kan het beste voor mezelf zorgen

sessie 8: Een bewust leven. Stap voor stap.

MBSR online

Het is mogelijk de MBSR training online te doen. Na een oriënterend gesprek plaats om te kijken of de MBSR training geschikt voor je is op dat moment start je vrijwel direct met de 1e sessie. In 8 weken zal er wekelijks een online zoom sessie zijn. De MBSR online kan je privé volgen of in een groep van maximaal 6 personen. Je ontvangt een digitaal MBSR werkboek waarin alle oefeningen per sessie worden beschreven zodat je thuis kan oefenen en de opdrachten kan doen. Ook is er email support gedurende de 8 weken. 

Een privé MBSR training is € 750 inclusief oriënterend gesprek, digitaal werkboek, email support en 8 sessies van een uur.

MBSR op locatie in Spanje

Het is mogelijk om een MBSR week te doen op een rustgevende, inspirerende locatie in Spanje. Tijdens deze week (minimaal 5 dagen) verblijf je in B&B Buena Idea of een door jou gekozen hotel of B&B in de Jalon Vallei. De 8 sessies zijn verdeeld over de dagen van je verblijf in de vorm van een ochtendsessie en middagsessie. De duur van de sessies zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en varieert van anderhalf tot tweeënhalf uur. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor jezelf om te relaxen en te genieten van de prachtige omgeving. De kosten voor de MBSR training in deze week zijn € 1095 inclusief online oriënterend gesprek en werkboek, exclusief kosten voor verblijf, transport, vliegticket, eten en drinken.

Extra aandacht voor je zelf

Mocht je jouw MBSR programma willen uitbreiden met bijvoorbeeld gezond eten, yoga of een andere activiteit? Dat kan. Het programma kan worden afgestemd op wat jij wilt en waar jij je goed bij voelt. 

 

Voor informatie bel 0031-651261356 of info@wortelboertrainingen.com