Stressreductie (MBSR)

Stress is wat er met je gebeurt als jouw ‘mind’ denkt iets niet of moeilijk aan te kunnen. Jouw brein ziet het als bedreiging en er wordt een mechanisme in werking gezet dat je in een verhoogde staat van paraatheid brengt. Dit stressmechanisme vindt vaak onbewust plaats. De productie van stresshormonen laat zich lastig beïnvloeden.

Mindfulness Based Stress Reduction

Een manier om de stress te reguleren is het trainen van aandacht. Daarmee word je je bewust van de neiging van je geest om te piekeren over verleden en toekomst. Je ontdekt dat je altijd een keuze hebt de automatische piloot uit te schakelen en over te gaan op bewustzijn. Je neiging tot piekeren vermindert of verdwijnt helemaal, je stressmechanisme wordt minder snel ingeschakeld en je bent in staat je activiteiten te managen in het moment van nu. Met Mindfulness Based Stress Reduction begin je bij de bron en kun je stress effectief verminderen.

Dit programma bestaat uit 8 sessies, elke sessie heeft een thema. Het is een praktisch programma waarin je veel doet en ervaart wat voor jou goede middelen en oefeningen zijn. Je kijkt nauwkeurig naar je ervaringen, je opmerkzaamheid wordt aangescherpt en er ontstaan inzichten die leiden tot jouw bewustzijn.

Dit programma vindt plaats op een prachtige locatie in de Jalon Vallei, Costa Blanca, Spanje

Startgesprek. Voordat je deelneemt zullen we een startgesprek hebben waarin we zorgvuldig jouw huidige situatie en gewenste situatie zullen bespreken zodat de verwachtingen duidelijk zijn en we in staat zijn je gericht te ondersteunen.      

Voor informatie bel 0031-651261356 of info@wortelboertrainingen.com