MBSR: Mindfulness Based Stress Reductie

Wil jij jouw veerkracht vergroten en stress beter leren beheersen?

Stress en uitdagingen zijn natuurlijke drijfveren voor groei, maar overmatige stress kan je levenskwaliteit negatief beïnvloeden. Er bestaat positieve en negatieve stress, maar hoe kun je negatieve stress voorkomen of effectief aanpakken? Het antwoord ligt in onze MBSR-training, waarin je praktische tools krijgt om obstakels, stress, en beperkende patronen aan te pakken.

Wat is Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)?

Een effectieve manier om stress te reguleren, is door je aandacht te trainen. Hierdoor word je je bewust van de neiging om te piekeren over het verleden en de toekomst. Je ontdekt dat je altijd de keuze hebt om de automatische piloot uit te schakelen en bewust te zijn van het heden. Dit vermindert of elimineert je neiging tot piekeren, vertraagt je stressreactie en stelt je in staat om je activiteiten in het huidige moment te beheren. Met Mindfulness-Based Stress Reduction pak je de bron van stress aan en verminder je deze effectief.

Ons programma bestaat uit 8 sessies, elk met een specifiek thema. Het is een praktische benadering waarin je actief deelneemt en ontdekt welke technieken en oefeningen het beste bij jou passen. Je leert nauwkeurig naar je ervaringen te kijken, waardoor je bewustzijn wordt vergroot en je inzichten krijgt die leiden tot persoonlijke groei.

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor iedereen die bewuster wil leven en openstaat voor een andere kijk op zichzelf. Het helpt je om minder op de automatische piloot te functioneren en meer in het moment te leven, waardoor je effectiever kunt omgaan met obstakels en beperkende patronen.

Wat kun je verwachten?

 • Meer balans, rust en kalmte in lichaam en geest.
 • Het vermogen om te schakelen van automatisch gedrag naar bewustzijn.
 • Het herkennen van je grenzen om overschrijding ervan te voorkomen.
 • Het gemakkelijker doorbreken van ineffectieve gedachten.
 • Verbeterde beheersing van moeilijke situaties en emoties.
 • Effectieve stresspreventie, -beheersing en -vermindering.
 • Een groter gevoel van keuzevrijheid en geluk.

Het Programma

 • Sessie 1: Kennismaking met mindfulness – Ontwaken uit de automatische piloot.
 • Sessie 2: Omgaan met mentale obstakels.
 • Sessie 3: Het begrijpen van stress – Bewustwording van patronen, beperkende overtuigingen en stressreacties.
 • Sessie 4: Stressbeheersing – Proactief handelen in plaats van reactief.
 • Sessie 5: Gedachten zijn geen feiten – Je bent niet je gedachten.
 • Sessie 6: Vriendelijkheid naar jezelf en anderen.
 • Sessie 7: Zelfzorg in de praktijk.
 • Sessie 8: Leven in bewustzijn – Stap voor stap.

MBSR Online

Onze MBSR-training is ook online beschikbaar. Na een oriënterend gesprek kun je direct beginnen met de eerste sessie. Gedurende 8 weken zijn er wekelijkse online zoom-sessies. Je hebt de keuze om de training privé te volgen of in een groep van maximaal 6 personen. Je ontvangt een digitaal MBSR-werkboek met alle oefeningen per sessie, zodat je thuis kunt oefenen en opdrachten kunt uitvoeren. We bieden ook e-mailondersteuning gedurende de hele training.

De kosten voor een privé MBSR-training zijn € 750, inclusief oriënterend gesprek, digitaal werkboek, e-mailondersteuning en 8 sessies van een uur.

MBSR op Locatie in Spanje

Je hebt ook de mogelijkheid om een MBSR-week te volgen op een rustgevende en inspirerende locatie in Spanje. Tijdens deze week kun je in ons gastenhuisje midden in de natuur verblijven https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/58696 . De 8 sessies worden verdeeld over de dagen van je verblijf, met ochtend- en middagsessies. En er is ook voldoende vrije tijd om te ontspannen en van de prachtige omgeving te genieten. De kosten voor de MBSR-training in deze week zijn € 1095, inclusief een oriënterend gesprek en werkboek. Let op: dit is exclusief kosten voor verblijf, transport, vliegticket, eten en drinken.

Extra Aandacht voor Jezelf

Wil je je MBSR-programma uitbreiden met gezonde voeding, yoga of andere activiteiten? Dat kan! We passen het programma graag aan op jouw wensen en voorkeuren.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via telefoon op 0031-651261356 of per e-mail via info@wortelboertrainingen.com. We staan klaar om je te helpen je veerkracht te vergroten en stress beter te beheersen.