De 5 Tibetanen

De Vijf Tibetanen is een serie van 5 eenvoudige dynamische yoga oefeningen afkomstig van Tibetaanse monniken uit het Himalaya gebergte. De Vijf Tibetanen bleven een goed bewaard geheim tot een Britse legerofficier ze aan het begin van de vorige eeuw in het Westen introduceerde. De oefeningen blinken uit in eenvoud, maar onderschat ze niet! Het verhaal gaat dat ze je eeuwig jong houden. Meer dan een matje in je woonkamer en 15 minuten van je tijd heb je niet nodig.

Naast meer kracht en souplesse levert het dagelijks uitvoeren van de Vijf Tibetanen nog meer voordelen op voor je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan vermindering van spierspanningen en stress, betere ademhaling en spijsvertering, goede bloedsomloop en ontspanning. Precies wat je nodig hebt om je dag energiek en vitaal te beginnen.

Hoe begin je met de 5 Tibetanen?

Wil je de voordelen van de 5 Tibetanen zelf ervaren? Als je een mail stuurt naar info@wortelboertrainingen.nl dan ontvang je de zoom-link waarmee je elke ochtend kunt inloggen. We doen de Tibetanen elke maandag t/m donderdag van 7.30 tot 7.45 uur. Ja, je leest het goed, 15 minuten en € 1 per keer (je ontvang een tikkie iedere maand) en je hebt de hele dag een flinke dosis energie.

Oefening opbouwen

De 5 oefeningen, ook wel rites, genoemd bouw je op tot je ze uiteindelijk 21x per oefening kunt doen. Het is goed om met 7x per oefening te beginnen in de eerste week, de week erop te verhogen naar bij voorbeeld 10x en vervolgens elke week met 3 of 4x te verhogen. Luister goed naar je lichaam, ga niet te snel. Je zult merken dat er al gauw een flow ontstaat in de oefeningen en in je ademhaling, want die is zeker zo belangrijk als de oefeningen zelf.

Naast dat het lichamelijk en mentaal goed voor je is, is het ook nog eens een keer leuk om met Tibetanen liefhebbers in heel Europa ’s morgens op de mat te staan.